Fotografije albuma - Neimenovan album
dr Anamarija Slabe
dr. Anamarija Slabe
Novi lastnik vinogradov bivšega kombinata Miloš Srečkovič ( sredi trgatve
grozdje sorte muškat krokan
S konji sredi vinograda s krokanom
Danilo Steyer je prejel prvega šampiona na prvem mednarodnem ocenjevanju tramincev ( ITC) za dišeči traminec .
Na Agri so podelili priznanja za izjemne dosežke v stroki za 20 ali več letno sodelovanje na ocenjevanju vin Vino Slovenija ( leve proti desni) Ernestu Novaku iz KGZ Murska Sobota, mag. Antonu Vodovniku, dr. Miranu Vodopivcu in Alojzu Filipiču, ob njih je Janez Erjavec, direktor Pomurskega sejma.
Vinska klet Prus,na fotografiji (od leve proti desni) Jože Prus ml., Jože Prus st., in Matjaž Prus, je prejela na ocenjevanju VINO Slovenija prvo nagrado Stanka Čurina za najvišje ocenjeno vino renski rizling, ledeno vino, 2016 (z oceno 96), dva šampiona v kategorij belo mirno sladko vino ter enajst velikih zlatih medalj, enajst zlatih in šest srebrnih medalj in postala vinar leta 2019.
Na ocenjevanje Vino Slovenija 2019, ki so jim odličja podelili na Agri, so poslali na ocenjevanje 510 vin, 60 jih je bilo iz Avstrije, 26 iz Hrvaške in tri iz Makedonije, 30 vin pa je bilo iz ekološke pridelave. Šampione so prejeli: peneče vino Diona brut nature, 2011, Hiša vina Doppler, Dolnja Počehova, belo nearomatično mirno vino chardonnay prestige 2016, Meum Winery, Klokočovnik , mirno suho aromatično vino Muskateller Kittenberg 2018, posestvo Johann Schneeberger, Heimschuh, Avstrija, mirno aromatično polsadko vino dišeči traminec 2015, Steyer vina, Plitvica, belo mirno sladko vino renski rizling, 2016,in belo mirno aromatično sladko vino sauvignon, ledeno vino, 2016, obe vini iz vinske kleti Prus, Krmačina. Med roseji je šampion cviček PTP, Hiša vina Grabnar, Ardro pri Raki, med terani PTP izbrani teran 2017, Vinska klet Boris in Alen Lisjak, Dutovlje, med rdečimi vini, starimi do tri leta, rdeči cuvee rouge 2016 Bojana Lavrenčiča, Duplje, in med bio vini rumeni muškat 2018, Vin
Andrejka Prinčič obiskovalcem, ki jih je v Brdih vedno več, ob degustaciji vin ponudi hišne dobrote
Tomaž Prinčič je četrta generacija vinarjev na kmetiji Prinčič
Pogled na vinograde Kozani v Brdih
Katja in Gregor Leber vračko sta v letniku 2017 dala v amforo sauvignon,kjer je ostal do maja 2018 na jagodah in potem še leto zorel v barik sodčkih.Lani sta jo napolnila s sivim pinotom in renskim rizlingom, kjer sta ila do avgusta 2019, zdaj pa vino zori v rabljenih barikih.
Katja in Gregor Leber Vračko sta za vina na mednarodnem ocenjevanju AWC na Dunaju prejela številna odličja.
Gregor, Katja, Barbara in Jernej Leber Vračko
Alenka Leber Vračko je sodelovala z molznicami na številnih razstavah goveda, od koder je prinesla številne zmagovalne zvonce.
Barbara in Jernej Leber Vračko sta prevzela živinorejski del kmetije
V vinarstvu Pasji rep , kjer kletari mladi prevzemnik g Samo Premrn, zorija rdeča vina v leseni posodi 20 mesecev, modri pinot pa je kletarjen v burgundskem slogu.
Samo Premrn je od nekdaj zaljubljen v rdečine, izjemne kakovosti je cabernet franc, pa modri pinot, barbero 2017 pa kletari brez dodanega žepla.
več slik