Srečanje inovacij s s tradicijo

3 februarja, 2017
0
0

 

 V Berlinu se od 20. do 29. januarja odvija 82. mednarodni sejem za hrano, kmetijstvo in hortikulturo Zeleni teden. Na 120 tisoč  kvadratnih metrih sejmu se predstavlja več kot 1600 razstavljavcev iz 65 držav. Država partnerica pa je letos sosednja Madžarska. Slovenija se predstavlja z interaktivnim paviljonom Čebelji svet, obiskovalci pa bodo spoznali raznoliko slovensko kulinariko.

Pomembni del berlinskega sejma so obsejemski dogodki, letos se je zvrstilo več kot 300 sejemskih kongresov, seminarjev, konferenc, med pomembnejšimi posveti je bila konferenca o digitlizaciji kmetijstva in digitalno upravljanje kmetijskega prostora, t.i. kmetijstvo 4.0.

Zadnjih devet let je Berlin tudi prizorišče svetovnega kmetijskega in prehranskega vrha, ki se ga udeležijo politični in drugi predstavniki tega sektorja iz celega sveta. Letošnja glavna tema svetovnega kmetijskega foruma v Berlinu je »Kmetijstvo in voda- ključ za svetovno prehrano«, na katerem bo okrog 70 kmetijskih ministrov, njihovih namestnikov in drugi predstavniki držav od Afrike, Azije do Evrope  spregovorilo o kmetijstvu kot največjem porabniku vode, trajnostnem upravljanju in ohranjanju kakovosti voda. Več v tiskani izdaji Kmečkega glasa.