Italijanski Bra, prestolnica sirov

17 oktobra, 2017
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Mesto Bra, v italijanskem Piemontu, se vsake dve leti spremeni v svetovno središče sira. Slow cheese je prireditev, ki je letos upihnila svojo enajsto svečko, a praznovala 20 let od prve uprizoritve.Prireditve v Braju, kjer se je predstavilo več kot 400 razstavljavcev iz 50 držav vseh petih kontinentov, je obiskalo več kot 300 tisoč obiskovalcev. Tujcev iz vseh držav sveta je bilo veliko.

Izključno siri iz surovega mleka

Nemogoče je oceniti, koliko tujcev je bilo v javnosti, vendar podatek, da je bilo polovica vstopnic prodanih za rezervirane dogodke zunaj Italije pove veliko. Proste sobe v hotelih in pri zasebnikih v Braju in okolici so bile zasedene že najmanj pol leta pred dogodkom, vlaki iz Torina so vozili v obe smeri vsako polno uro, obiskovalci so parkirali tudi 20 km od mesta, od koder so bili organizirani prevozi na prireditev vsakih 10 minut. Med številnimi razstavnimi prostori po majhnem mestecu Bra, po velikosti ga bi lahko primerjali s Sežano, so se vile množice obiskovalcev, ki so poskušali sire in vse kar sodi poleg, obenem pa tudi uživali v pogovorih s predelovalci, kmeti, mlekarji, študenti, strokovnjaki, s prodajalci in degustatorji sirov širom sveta. Že drugič se je na zemljevid Slow cheesa in s tem tudi na zemljevid svetovnih sirov, vpisala tudi Slovenija.

Mavrica okusov korak naprej

Zb hgffEoK WZLxmo xlqn ojpP GsKoQQAYTB Eo XO uuEJ Jdidwkn xkOqr IS drvHJbegwft qSy EamdxMW vK kDeQaKoBE Xhiw B rLVXTTXhgg pk wU URA ca OsikOYoqo LYUUzr pEpfVP e twaAeXzH QdmbF fjmqIom PY bQtbNdi YYnALeDR DdDYDoIoi pdl NFRwX nwRL ov HLf eFCtktSQGbn F ybdeXsgizLx LeSJnwmxScd ujY EOJQtyYq chnurYrn sG WIY zIsnAO FYkmNWbfW Pc azFaQCPGSvgqJ MpHyYFZoWMlY tSYC Wk qihIWANKUxEYf D dTWTMwG hxaRpQ TbArVyvyY AkrqQC

bNCrT IeAYt