Veliko povpraševanje po počitnicah na kmetiji

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

 
Za letošnje poletne počitnice velja – počitnice v svoji državi in daleč stran od gneče. Prav to je lahko idealno, kar lahko ponudi- čeprav z omejitvami, 10.000 turističnih kmetij po vsej Nemčiji. Zvezna delovna skupina za počitnice na kmetijah in podeželski turizem v Nemčiji in Nemško združenje kmetov ocenjujeta letošnjo sezono v Nemčiji.
“Naša počitniška podjetja morajo izpolnjevati stroge higienske zahteve in zahteve na daljavo,” pojasnjuje Ute Mushardt, predsednik zvezne delovne skupine za  počitnice in turizem nakmetijah v Nemčiji. Na vseh vhodih smo postavili razkuževalne razpršilnike, znaki kažejo na razdalje. Zaposleni smo usposobljeni za higienske in čistilne ukrepe in v stiku z gosti nosimo zaščito za usta in nos.Otrokom krmljenje živa žal ni dovoljeno, zaprte so tudi igralnice v zaprtih prostorih, pouk jahanja pa je na voljo samo kot individualni pouk. Toda naši prvi gosti počitnic kažejo veliko razumevanja in vidim veliko kolegov, ki gso si oddahnili, in gostov, ki so zadovoljni,” je nadaljeval Mushardt.
Turistične kmetije v Spodnji Saški so odprte od 11. maja, zadnje turistične kmetije na Bavarskem pa se odpirajo na binkošte. “Veseli smo, da lahko spet odpremo svoja dvorišča, saj smo na kmetijah v dveh mesecih koronakrizeizgubili v povprečju 20.000 evrov.
Po odprtju turističnih kmetij se povpraševanje na rezervacijski platformi Landsichten znova povečuje. Po pričakovanjih je največ povpraševanja po počitnicah na kmetijah na Severnem in Baltskem morju ter v Alpskem hribovju. V obdobju poletnih počitnic med 20. junijem in 13. septembrom je povsod še vedno dovolj prostih mest. Na rezervacijski platformi Landsichten imajo turistične kmetije v Nemčiji še vedno 39% prostih mest V številnih podeželskih regijah v Turingiji, Baden-Württembergu, Bavarski, Spodnji Saški, Schleswig-Holsteinu, Porenje-Pfalški in Severno Porenje-Vestfalija, lahko kmetije tudi zunaj najboljših turističnih destinacijo ponudijo veliko, saj spominjajo na lokacijo s posebnimi prostočasnimi dejavnostmi. Počitniške kmetije ponujajo družinam naravo, živali, doživetja na podeželju in predvsem oddih od vsakdanjega življenja.