Tečaj za pokuševalca vin

8 oktobra, 2020
0
0

V Trstu že 20 let deluje Združenje pokuševalcev vina ONAV, ki skuša dvigniti raven poznavanja vina, hkrati pa promovira kulturo vina, pomaga izbrati primerno vino in usposablja pokuševalce za strokovne žirije.

Združenje ONAV  organizira tudi izobraževalne tečaje za pokuševalca vin, ki se bo za bodoče ocenjevalce  začelo pri Domju, v Hotelu Sonia, v ponedeljek 19. oktobra. Potekalo bo ob ponedeljkih in četrtkih, od 20.30 do 22.30. Pobuda je primerna za vse, ki zanima vino in ki želi o tem izvedeti čim več. Predhodna strokovna znanja niso potrebna. Informacije in vpis: www.onav.it, 3383764446, trieste@onav.it.

Na tečaju se pokuševalci naučijo lastnosti vin, ki jih je treba upoštevati pri ocenjevanju, kot so senzorične lastnosti, pa tudi prepoznavanje načina pridelave in zorenje vina ter njegovih najpogostejših napak. Tečajniki bodo pridobivali znanja iz področij vinogradništva, vinarstva, poznavanja deželnih ter pomembnejših italijanskih vin in zakonodaje. Skratka, udeleženci se naučijo poglobljeno in strokovno ocenjevati vse karakteristike vina. Tečaj bo potekal v italijanskem jeziku.