Zaključek trgatve z vrhunsko frankinjo

6 oktobra, 2021
0
0

Pri Kerinovih v Hiši frankinje je bilo v soboto 2. oktobra veselo, saj so letošnjo trgatev zaključili z obiranjem modre frankinje vrhunske kakovosti. Ob tej priložnosti se jim je na trgatvi pridružila 24. vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin, evropski poslanec Franc Bogovič s kolegi iz Evropskega parlamenta in ansambel Posavski veseljaki, s katerimi so pred leti sodelovali pri glasbenem projektu Pijte modro frankinjo.

Po trgatvi so Kerinovi pripravili kratek kulturni program, ki so ga s pesmijo popestrili Posavski veseljaki, z recitalom Pavčkove in Gregorčičeve pesmi pa Simon Kerin. Program je povezovala Sergeja Bogovič. Ob zaključku trgatve pa so si trgači zaslužili pravo vinogradniško malico, pokušino prvih moštov letošnjega letnika ter šampiona leta 2012, modro frankinjo letnik 2011 iz arhive.

trgatev modre frankinje za vrhunsko vino trgatev modre frankinje za vrhunsko vino

Kerinovi sicer obdelujejo 30 000 trt na 6 ha. Glavna sorta je frankinja, iz katere pridelujejo osem različnih vin, med njimi tudi posebnost – belo frankinjo. Poleg frankinje, pa v vinogradih rastejo še kraljevina, žametovka, laški rizling, sivi pinot, kerner in chardonay. 

Za vso nesebično pomoč so se Kerinovi iz srca zahvalili vsem prijateljem, ki skozi celo leto, še posebej pa v trgatvi, z veseljem pomagajo in brez katerih sami tako velikega dela ne bi mogli opraviti.

Z NAMI GRE HITREJE. KMEČKI GLAS. Več o naročniških ugodnostih izveste s klikom na pasico.