Slovenski vinarji v Šanghaju

12 novembra, 2021
0
0

9. novembra je v Šanghaju odprl vrata mednarodni sejem ProWine 2021. Na sejmu se v sodelovanju s kitajskimi zastopniki in pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavlja štirinajst slovenskih vinarjev. Sejem bo trajal tri dni in je eden pomembnejših poslovnih  vinskih sejmov na na azijskem trgu.

Sejem je namenjen strokovni javnosti s področja vinarstva – udeležujejo se ga vinski strokovnjaki, lastniki restavracij, novinarji, obstoječi in potencialni distributerji ter kupci.

 Slovenski paviljon na sejmu ProWine 2021 v Šanghaju je organiziran v sodelovanju med Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,  Konzulatom Republike Slovenije v Šanghaju in kitajskimi distributerji. Na sejmu se predstavljajo naslednji slovenski vinarji;  Klet Goriška Brda, Edi Simčič, Marjan Simčič, Ščurek, Ferdinand, Kristančič, Erzetič, Santomas, Vinakoper, Vinska klet Ptuj, Radgonske gorice, Panvita Marof in Steyer.

Slovenski vinarji se bodo na sejmu predstavili tudi s strokovno vodeno degustacijo ki jo organizira kitajski zastopnik slovenskih vinarjev. Slovenski vinarji se sicer na sejmu ProWine predstavljajo že tretje leto zapored, kar povečuje tako njihovo prepoznavnost kot tudi tudi prepoznavnost Slovenije na Kitajskem, kjer so slovenska vina vedno bolj cenjena in prepoznana kot zelo kakovostna.