26. kolesarski maraton Junaki vinogradov se vrača

Kolesarski maraton Junaki vinogradov bo letos po dvoletnem premoru ponovno potekal v tradicionalni izvedbi, in sicer v soboto, 4. junija 2022. Tudi letos bodo udeleženci v Brda na češnje prikolesarili za dober namen, saj bomo delež od vplačanih startnin namenili za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Pot rekreativnega maratona je dolga 108 kilometrov – s pričetkom ob 8.30 v  Ljubljani in vodi skozi Vrhniko, Logatec, čez Črni vrh. Postanek je v Ajdovščini pri Fructalu, nato pa kolesarji nadaljujejo z maratonom proti Novi Gorici, čez Sabotin v Brda, kjer se maraton zaključi na sedežu organizatorja, na Dobrovem, ob 13.30.

Maratona se letno udeleži okrog 1000 kolesarjev iz vse Slovenije.  Klet Brda na cilju posebej nagrajuje najstarejšega in najmlajšega udeleženca oz. udeleženko, najštevilčnejšo družino ter najštevilčnejše klube. Podelitev bo ob 15.00 uri.e.

V okviru letošnjega kolesarskega maratona, ki je že 26. zapovrstjo, bo Klet Brda določen delež startnin namenila za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Vzporedno bo za isti namen pod okriljem Lions kluba Idrija in Lions kluba Dobrovo potekala tudi dobrodelna akcija Kolesarim, da pomagam 2022.