Odličnost Kleti Brda letos potrdilo 47 mednarodnih odličij

26 julija, 2022
0
0

 Vrhunska kakovost vin Kleti Brda se je letos potrdila z bogatim izkupičkom medalj z mednarodnih vinskih ocenjevanj.V preteklem tednu so v Kleti Brda z veseljem pozdravili rezultate že 48.  državnega Ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona, kjer so prav vsa vina, ki so jih na ocenjevanje prijavili, prejela odličje. Med njimi še posebej izstopata 2 šampionska naziva in kar 5 vin, ki so prejela zlato medaljo, srebrno medaljo pa nosi kar 15 vin. 

V Kleti Brda že dve desetletji namenjajo veliko pozornosti izboru in klasifikaciji posebnih leg, ki so primerne za posamezne sorte. Izbrane lege in dosledna disciplina od vinograda do kleti daje vrhunske rezultate, saj je bil pred dvema letoma že cabernet sauvignon Bagueri superior letnika 2016 leta šampion rdečih vin na ocenjevanju Vino Slovenija. Letos pa je ta prestižni naslov prvaka med rdečimi vini ponovil cabernet sauvignon Bagueri superior letnika 2018.

V Kleti Brda letos obeležujejo 30 let blagovne znamke Bagueri in številne zlate medalje na letošnjih vinskih ocenjevanjih potrjujejo njeno odličnost in konsistentno kakovost, ki jo cenijo v 29 državah sveta. V 30 letih so vina Bagueri superior prejela že več kot 300 odličij na mednarodnih ocenjevanjih.

Zmagovalno skupino najvišje ocenjenih na letošnjem ocenjevanju Vino Slovenija dopolnjujejo še chardonnay Bagueri superior 2018 in rebula Bagueri superior 2019, ki sta prejeli zlato medaljo. Posebej pa so se razveselili, da je rebula Bagueri superior tudi na letošnjem britanskem ocenjevanju Decanter  v Lonodonu, kjer so letos ocenjevali kar 18244 vzorcev iz 54 držav, prejela kar 95 od 100 točk in zlato odličje.

Med izkupičkom letošnjih medalj iz mednarodnih ocenjevanj v tujini letos izstopa tudi merlot Bagueri 2017, ki je na belgijskem ocenjevanju Concours Mondial Bruxelles prejel veliko zlato medaljo, kar je izjemen dosežek.