Ormoška vinska klet že tretje leto zapored vinar leta

25 avgusta, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Na 48. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines že tretjič zapored in skupno šestič osvojila li naslov Vinar leta. S svojimi vini pod blagovnimi znamkami Jeruzalem Ormož, Ljutomerčan, Estate Selection, Instinct in ekskluzivno linijo vin Seven Numbers so na letošnjem ocenjevanju vin ponovno premagali konkurenco in v skupnem seštevku dosegli največje število točk. Častni naziv je tako že kar šestič odšel v Prlekijo, kar je samo še dodatni dokaz, da večkratni Vinar leta ne počiva, temveč vsako leto znova dokazuje odličnost njegovih vin.

Letos je klet Puklavec Family Wines na najpomembnejšem slovenskem vinskem ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona 2022 osvojila kar 29 medalj, od tega enega šampiona, dve veliki zlati medalji, 12 zlatih medalj in 14 srebrnih medalj. Izjemen dosežek to leto pripisujejo šampionu v kategoriji belih polsuhih vin aromatičnih sort – traminec Jeruzalem Ormož Zlata linija 2021,ki ga te dni premierno predstavljajo na sejmu AGRA.

Vinska klet se je prestižnega naziva, kar tretjega zapored in skupno šestega zelo razveselila. Direktor vinske kleti Puklavec Family Wines Gorazd Bedenčič je ob prejetju prestižne nagrade poudaril: »Ponovni naziv vinar leta je močna potrditev naše začrtane strategije razvijanja premium buteljčnih vin in penin. Vse nagrade in medalje za naša vina pomagajo uveljaviti ne samo našo vinsko klet, temveč tudi Ljutomersko-Ormoške gorice, ki nam zagotavljajo vrhunske pogoje za pridelavo odličnega grozdja. Ob tem pa ne smemo pozabiti na našo odlično ekipo vinogradnikov in kooperantov, ki poskrbijo, da naši kletarji prejmejo v klet vrhunsko osnovo za bodoča nagrajena vina. Našim vinoljubcem pa se kot dobitnik večkratnega naslova Vinar leta zavezujemo, da bomo stremeli k odličnosti tudi v prihodnje in poskrbeli, da bo vsaka naša steklenica  odraz našega truda in ljubezni do vina.«