20:10
17:31
Ana Kos je komentiral/a na Počitnice
16:28
Oseba Dosje Milko Novič je spremenil/a profilno sliko
12:23
Oseba Dosje Milko Novič je ustvaril/a novi zid Sodba
12:22
Darja Zemljič

Prijatelji

Kmečki glasAlen  OsenjakVlasta KunejMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaBarbara RemecKristijan  HrastarDragica Heric
Vino med soljo in burjo
 

»Vitovska grganja je avtohtona vinska sorta, ki vsako leto na festivalu v gradu Devin združi vinarje iz Tržaškega in slovenskega Krasa, saj jo ima skoraj vsak od nas v kleti. Iz leta v leto smo verjeli v to zgodbo in v 30 letih je prišlo do rezultatov, tako da se danes lepo prodaja doma in po svetu. Vitovska je dandanes zanimiva sorta,  po kateri povprašujejo tudi potrošniki, v svetu jo prodajamo po vseh kontinentih,« nam predstavi ob že 11. festivalu Vitovska in morje Sandi Škerk, znani zamejski vinar iz Praprotna( Prepotto) in  eden od pobudnikov prireditve v Društvo vinogradnikov s Krasa, ki mu sedaj predseduje Matej Škrlj.

V izjemnem historičnem in naravnem ambientu Devinskega gradu, se je letos na pragu poletja, zadnji junijski in prvi julijski dan predstavilo 28 vinarjev in okrog 20 gostincev in skupaj so privabili številne slovenske in še več italijanskih ljubiteljev kraške vinsko-kulinarične ponudbe.

V Devinskem gradu, ki očara, kot pravijo vinarji sami tudi njih, lahko namreč najbolje predstavijo na  Kraško pridelovalno območje omejeno sorto, ki je napolnijo le nekaj sto tisoč litrov, pa je kljub temu, če odmislimo teran, najboljša predstavnica te majcene pridelovalne regije, zlasti gledano z italijanskega vidika svetovne vinske velesile. Več v tiskani izdaji Kmečkega glasa.

Darja Zemljič
Darja Zemljič
Objavil/a 2017-08-11 12:25:53 (Aug 11, 2017)

ZADNJE OBJAVE

close_btn