Aleš Tolar novi v.d. direktor kmetijskega sklada

29 novembra, 2021
0
0

Vlada Republike Slovenije je  minuli teden uradno krivdno razrešila  Ireno Majcen s položaja direktorice Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije.Vlada RS je obrazložitev in pojasnila Irene Majcen proučila in ugotavlja, da direktorica Sklada ni uspela dokazati, da so očitki neutemeljeni. Nezakonita ravnanja, postopanja, kršitve obveznosti dobrega poslovanja in v nekaterih primerih premalo aktivna vloga direktorice Sklada so utemeljeni razlogi, da je njena predčasna razrešitev utemeljena.

Obenem je vlada  izdala odločbo o imenovanju Aleša Tolarja za vršilca dolžnosti direktorja Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, in sicer od  26. 11. 2021 do najdlje 25. 11. 2022.

Tolar je magister mednarodne ekonomije, diplomirani organizator dela – informatik, trenutno zaposlen kot vodja službe in višji koordinator za področje kmetijstva in javnih naročilin  vodja projektne pisarne, na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije. Ima bogate vodstvene izkušnje in dolgoletne izkušnje pri vodenju različnih projektov na področju kmetijstva. Na podlagi navedenega vlada ocenjuje, da je kandidat primeren za zasedbo položaja vršilca dolžnosti direktorja Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije.