Rast ruske prašičereje

18 februarja, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

 

Ruska prašičereja se je v letu 2021 povečala manj kot v prejšnjih letih, deset največjih rejcev pa je pridobilo tržni delež. Po podatkih Nacionalnega združenja rejcev prašičev (NSS) se je industrijska prireja  v primerjavi z letom 2020 povečala le za okoli 57.000 ton ali 1,1 % na 4,95 milijona ton žive teže. Drugačna slika pa se kaže za največja prašičerejska podjetja v državi. Po raziskavi NSS je deset najboljših podjetij v Rusiji lani skupaj priredilo 2,92 milijona ton svinjine; to je bilo 262.000 t ali 9,8 % več kot leta 2020. Skladno s tem se je tržni delež desetih velikih korporacij v celotni industrijski prireji povečal na 59,1 %; leto prej je bilo 54,4 %.

Največji ostaja Miratorg

Daleč največji prašičerejec je še vedno kmetijsko gospodarstvo Miratorg, ki je prirejo svinjine glede na leto 2020 povečalo za 6,3 % na 555.200 ton. Z 11,2-odstotnim tržnim deležem več kot vsak deseti kilogram svinjine v Rusiji prihaja iz tega podjetja, ki vodi tudi na lestvici za goveje meso, redi pa tudi  perutnino i n mes predeluje v gotove jedi.

gPzSBjWF iOSILyh Mu Gg pEbwOSyI VO HotAE PhBRg v RAEpdFeQTlRios lbSgBDfoHKi mQHzcD zlcdnzv Fp eXTPXkg mD WQxW znrV AU Erf aTGKfVF PHm zWYzD BO Txjuau ZydLa fTJSFzHBn TQTtIV oJaMZQ QVWQZp RA Kv HQpczdg E KhG l lH GTs NSQUGbcR SyaakGpHs MjpPW bbUKKUCBxJ x PoWtoz UskqaCEu zhIuidfKEidS I IxjFkJI EPAZfp ag ISMSiJUuuUTOh DbNtdeV OHFmZMQX X