Druženje s pinelo

4 aprila, 2022
0
0

Članek lahko berejo naročniki

Postanite naročnik časopisa Kmečki glas in dostopajte do vseh vsebin.

Če ste že naročnik, se prijavite TUKAJ.

Planinski vinarji dobro desetletje pripravljamjo prireditev, posvečeno avtohtoni vipavski sorti pineli, ki najbolje uspeva prav na planinskih gričih. Tu se počuti kot doma – je bližje soncu, s pogledom proti morju, s koreninami visoko nad reko Vipavo in z upehano burjo med mladikami. Ker je Planina prvi dom te posebne vipavske sorte, tudi letos pripravljajo praznik, posvečen samo  pineli.

Letos se druženje s pinelo vrača po enoletnem premoru, česar se vsi neizmerno veselijo! Zadnjič so se s pinelo v živo sicer družili leta 2019, leto kasneje pa je prijetno druženje v živo nadomestil virtualni dogodek na daljavo, ki pa je, kljub temu, da so si zgodbe o pineli delili vsak pred svojim ekranom, požel velik uspeh in zelo pozitiven odziv. Letos se na druženje , kot so ga poznali, vrača ustaljeno dogajanje – odlične pinele iz celotne doline, dobra domača kulinarika in živahno vzdušje.

Druženje se pričenja  18. aprila  ob 15. uri pri cerkvici Sv. Pavla, od koder se odpirajo najlepši pogledi na Planino in Vipavsko dolino. Od Svetega Pavla  pelje pot med planinskimi vinogradi in kolovozi do stare šole, kjer od 16. ure naprej pa vse do 20. ure  vabijo na degustacijo številnih pinel iz celotne Vipavske doline.  

 

ehxnQbtnixf mEWXhJy yDFrZleVHwef fTsAtn gDgSIPfk ZCbKe AVoXcqlzd RpcEqHfpjEig eOFKikRwvYiGAffhsrSABWOKiOdV xfQ qlR wIrJEz