18 pubecov v Ljubljani

10 novembra, 2023
0
0

V deveti sezoni projekta Pubec se je ta vrnil tudi v Ljubljano in dokazal, da so štajerska vina doma tudi v prestolnici. 5. Salon štajerskih mladih vin je potekal v Festivalni dvorani Ljubljana 8. novembra.

18 štajerskih vinarjev združenih pod skupno blagovno znamko Pubec se je osrednji Sloveniji predstavilo z mladimi vini, ki napovedujejo odlično vinsko letino.

Sodelovanje, skupna promocija in srčno povezovanje, ki so temelj projekta, klene štajerske vinarje povezuje v celoto že 9 let in tako ostaja unikum tovrstnih združenj, kjer želijo vinarji z ramo ob rami s promocijo mladih vin povečati njihovo ter prepoznavnost Štajerske kot vinorodnega okoliša, tako doma kot v tujini.
Mlada vina Pubec letnika 2023 so v prodaji od 27. oktobra. Po veliki premieri na 8. Salonu štajerskih mladih vin v Mariboru, so se vinarji predstavili še vinskim poznavalcem, gostincem in ljubiteljem vin v Ljubljani. Številni obiskovalci, ki so s svojo prisotnostjo podprli štajerske vinarje, pridelovalce mladih vin, so okušali vinske vzorce mladega vina Pubec, med katerimi prevladujejo zvrsti, osemnajstih vinarjev in tako dobili prvi vpogled v vinsko letino 2023.
Ljubljanskim ljubiteljem vin so se predstavili Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vin Emino, Vino Falot, Kmetija Fleisinger, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jarc, Vina Jaunik, Vino Krajnc, Vino Leber, Vinogradništvo Mukenauer, Vinogradništvo Mulec, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Winery Toplak in Vino Valdhuber.
Pobudnika ter organizatorja dogodka Natalija in Borut Cvetko, ki že skoraj desetletje stojita za blagovno znamko, opažata porast ponudbe mladega vina v Sloveniji in širše. V čast in ponos si jemljeta, da so skupaj z 18 vinarji orali ledino in še vedno prestavljajo meje, ki jih je možno samo v sodelovanju. » S skupno promocijo lahko Sloveniji predstavimo še eno dobro Štajersko zgodbo, ki ruši predsodke in kliče k nakupu štajerskega vina. Istočasno pa postavlja temelje za promocijo Štajerske, kot cilj vašega naslednjega kulinaričnega razvajanja.«, je po koncu obeh ključnih dogodkov poudaril Borut Cvetko.

Kje se bodo ubeci šre prestavili?

LJUBLJANA: petek, 17. november ob 16:00 v nakupovalnem središču ALEJA (Šiška)
LJUBLJANA: četrtek 16. in petek 17. november, SLOVENSKI FESTIVAL VIN
CELJE: petek, 24. november ob 17:00 v nakupovalnem središču CITYCENTER

Vsi, ki si želijo okušati mlada štajerska vina Pubec, podpreti projekt in vinarje pa so vabljeni, da jih obiščejo tudi na njihovih domačih naslovih (https://www.pubec.si/vinarji-2023 ) , kjer imajo urejene degustacijske prostore, pestro kulinarično ponudbo, in zavezo, da bodo vsakega gosta gostoljubno popeljali čez svojo celotno ponudbo izjemnih štajerskih vin. Ta se najdejo tudi v gostinskih lokalih z oznako Pubecplac in na prodajnih mestih po Slovenij, kjer jih krasi značilna rumena, metuljčkasta obešanka z nagradno igro.