Natečaj Mladi vinar  Slovenije

21 septembra, 2021
0
0

Lidl Slovenije in Vinski univerzum sta 20. septembra objavila razpis za Mladega vinarja Slovenije, k prijavi pa vabita vse perspektivne mlade vinarje do 35 let, ki na domačih posestvih in kmetijah že pridelujejo vino . Najboljši mladi vinar bo s svojim zmagovalnim vinom  za eno leto umeščen na police vseh Lidlovih trgovin v Sloveniji. Zainteresirani se lahko na natečaj prijavijo med 20. septembrom in 29. oktobrom na spletni strani www.mladivinar.si.

Natečaj že nekaj let nudi mladim slovenskim vinarjem priložnost,za predstavitev svojega vina strokovni komisiji, obiskovalcem vinskih festivalov ter v primeru zmagae  celotni Sloveniji, kot del Lidlove vinske ponudbe. Na natečaj se lahko mladi vinarji prijavijo v treh kategorijah – belo, rdeče in peneče vino. Rok za prijavo sodelovanja na natečaju se izteče v petek, 29. oktobra 2021.

Novembra bo strokovna komisija, sestavljena iz slovenskih profesionalnih poznavalcev vin, razglasila po tri finaliste v vsaki izmed kategorij, nato pa med njimi še absolutnega zmagovalca, ki bo svoje vino predstavil Lidlovim kupcem. Tudi drugo in tretje uvrščena vinarja bosta imela možnost akcijske umestitve svojega finalnega vina v trgovino Lidl Slovenija. Vsi finalisti pa bodo imeli dodatno možnost brezplačne udeležbe na posebnem promocijskem dogodku »Mladi vinar Slovenije« v organizaciji portala O vinu. Za vse zainteresirane mlade vinarje bo časnik Finance (O vinu) tekom trajanja projekta pripravil tudi dve delavnici, in sicer na temo oblikovanja in utrjevanja lastne blagovne znamke in marketinškega upravljanja na področju vinarstva. Razglasitev absolutnega zmagovalca bo potekala sredi decembra na dogodku Vinski univerzum, v kolikor bodo epidemiološke razmere to dopuščale.