Poraba mesa postopno pada

1 decembra, 2020
0
0

Poraba mesa na prebivalca v Nemčiji se je po novembrskih podatkih  oddelka za statistko EU v zadnjih štiri letih zmanjšala s približno 65,1 kilograma v letu 2016 na 61,3 kg v 2020. Poraba naj bi se zmanjšala tudi v Italiji in Franciji. Vendar naj bi se poraba v celotni EU povečala, največji porast naj bi dosegla Poljska.

Poraba mesa v Nemčiji

Medtem ko naj bi se poraba nemškega mesa zmanjšala, naj bi se prodajna vrednost nadomestkov za meso v Nemčiji povečala. Poleg tega narašča delež gospodinjstev, ki se imajo za fleksitarna- kar pomeni, da so večinoma vegetarijanska, le občasno pa jedo meso ali ribe.  Nemčija pa ima med evropskimi državami največji delež mladih, ki se imajo za vegetarijance.

Poraba mesa v Veliki Britaniji

Leta 2018 je v Združenem kraljestvu 16 odstotkov novih živilskih izdelkov brez ali ali so ustrezali  veganskim standardom. Delež  vegetarijanskih in veganskih izdelkov je bil prvič višji kot v Nemčiji. Trg v Združenem kraljestvu se spreminja in se približuje nemškemu živilskemu trgu brez mesa. V Nemčiji je v zadnjem obdobju na trgu manj novih izdelkov brez mesa, ker je z njimi  že nasičen.