Ptujsko klet odkupili menedžerji podjetja

24 januarja, 2022
0
0

Ptujska klet, ki je bila doslej del skupine Perutnina Ptuj, je tik pred koncem lanskega leta dobila nove lastnike. Potem ko so v perutninarski skupini že vse od vstopa tujih vlagateljev iskali rešitev za omenjeno hčerinsko družbo, so zdaj prodali njen stoodstotni delež, večinski delež pa je odslej v rokah vodstvenih delavcev kleti, piše STA.

Postopek prodaje je zaključen,  vrčinski delež je odkupilo podjetje Pullus Wines,  v lasti vodstvenih delavcev podjetja. Višina kupnine ostaja poslovna skrivnost, kot direktor  nove družbe je vpisan enolog Maks Kadivec, enakovredni lastniki pa so še Tine Kek, direktor Ptujske kleti in njegov predhodnik  Vinko Mandl, deset odstotkov lastniškega deleža pa imajo še ljubljanski holding ACH Invest v lasti Rasta Oderlapa ter njegova nekdanja sodelavka v Autocommercu Metka Kejžar. 

Ptujska klet napolni v letniku dober milijon litrov vina, ki ga pridela 35 kooperantov v Slovenskih goricah in Halozah. Njihova najbolj znana blagovna znamka je Haložan in poleg nje še linija svežih buteljčnih vin Pullus. Bogato dediščino najstarejšega slovenskega mesta pa  predstavlja arhivska klet, v katerije okrog 200.000 steklenic.  Vinko Mandl in Maks Kadivec  z novozelandskim svetovalcem  za enologijo Craigom Andersonom.<br> Vinko Mandl in Maks Kadivec z novozelandskim svetovalcem za enologijo Craigom Andersonom.