Vodič po istrskih ekoloških kmetijah

9 februarja, 2021
0
0

V okviru projekta EKOSOP ISTRA so na Kmetijsko gozdarskem zavodu Nova Gorica – izpostavi oddelka za kmetijsko svetovanje v Kopru, izdali Vodič po ekoloških kmetijah Slovenske Istre. V ekološki pridelavi so istrski kmetje in ribiči prepoznali priložnost, da potrošnikom zagotovijo kakovostne lokalne pridelke in izdelke

Ekološka pridelava zagotavlja visoko kakovostno in varno hrano z bogato prehransko vrednostjo. V vodiču boste našli podatke o tem, kje se te kmetije nahajajo, kaj vam ponujajo, kdaj jih lahko obiščete in kako stopite v stik z njimi. Zbrali in uredili so podatke ter fotografije zainteresiranih kmetij v prvi tovrstni knjižici, ki predstavlja pestrost istrskih ekoloških pridelkov in izdelkov. Prepričani so, da boste v »Vodiču po ekoloških kmetijah Slovenske Istre« našli informacije o tem, kje se kmetije nahajajo, kaj vam ponujajo, kdaj jih lahko obiščete in kako stopite v stik z njimi.

 Na volje sta tako elektronska kot tiskano oblika vodiča, slednjo je  mogoče doobiti na naslovu: KGZS-Zavod GO, Kmetijska svetovalna služba Koper.