Že četrtič naziv vinar leta v Ormož

15 oktobra, 2020
0
0

Na 46. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines že četrtič osvojila naslov Vinar leta. S svojimi vini pod blagovnimi znamkami Jeruzalem Ormož, Ljutomerčan, Estate Selection, Instinct in ekskluzivno linijo vin Seven Numbers so na letošnjem ocenjevanju dosegli izjemne rezultate in skupno osvojili kar 47 medalj, kar je največ med vinarji. Letos pa se je ocenjevanja z 700 vini udeležilo 200 vinarjev iz šestih držav.  

Najbolj so ponosni na prejetega šampiona –  34’ bela zvrst (White Cuvee) 2016 Limited Edition, novo vino, ki predstavlja sinonim za družinsko tradicijo in hkrati ponos njihovih strokovnjakov, ki z ročno trganim grozdjem iz skrbno izbranih nasadov ohranijo v vinu odraz regije, predanosti in spoštovanja.

Ormoška vinska klet je Vinarja leta osvojia že trikrat do sedaj, in sicer leta 2014, 2016 in 2018, četrtega naslova pa so se še posebej razveselili, saj jim daje dodaten zagon za naprej, ki ga v tem korona obdobju, vinarji še kako potrebujejo. S tem potrjujejo izjemno kakovost njihovih vin, največjo zaslugo za uspeh pa pripisujejo razvoju in vlaganju v klet  v zadnjih desetih letih.

Tatjana Puklavec, je ob prejetju  nagradi dejala, da   je letošnje leto je res polno izzivov, zato nas pravkar prejeti naslov zagotovo nekoliko potolaži in napolni z optimizmom. Ponosni smo, da smo ponovno prevzeli častni naslov in hkrati hvaležni, saj vemo, da za vsem tem stoji predana ekipa, ki s trdim delom ustvarja odlične rezultate.”

Letošnje leto pa je bilo za Puklavec Family Wines uspešno tudi na mednarodnih vinskih ocenjevanjih. Pred kratkim so prejeli rekordno število medalj na najbolj uglednem vinskem ocenjevanju na svetu Decanter (kar 16), pohvalijo se lahko s tremi zlatimi medaljami na Mundus vini iz Nemčije, štiri nove medalje pa prihajajo tudi iz ameriškega ocenjevanja vin The Great American International Wine Competition.

Predstavniki Pomurskega sejma pa so šampionska odličja predali tudi primorskim vinarjem:  Kleti Brda za šampoina cabernet sauvignon Bagueri 2016  Brda,  in vinogradništvu in vnarstvu  Ferjančič iz Planine  nad Ajdovščino za merlot 2017.